Kotikylpylä

Kotoinen yrttisauna

Bed and Breakfast Kotitien Kotoisassa yrttisaunassa yhdistyvät tavallinen kotisauna ja kansanperinteen mukainen hoitavien yrttien ohjattu käyttö. Saunomisen yrttituotteita ovat vihta, jalkakylpy, löylyvesi, yrttisaippua/shampoo sekä yrttiöljy. Tavallisin saunayrtti on kesän tuoksuinen koivu, jolla on monia terveysvaikutuksia. Koivu puhdistaa, elvyttää ja rauhoittaa ihoa sekä poistaa nestettä ja kuona-aineita kehosta. Rentoutusta lihaksille ja nivelille saadaan vihtomalla. Valikoimassamme on myös muita yrttejä, kuten virkistävä kataja tai kipua lievittävä mesiangervo. Valmistamme itse yrttituotteemme. Yrttisaunan ohessa tarjoamme saunajuomia ja –ruokia, jotka olemme itse valmistaneet puhtaista Lapin luonnonyrteistä sekä paikallisista tuotteista. Saunajuomat sisältävät koivunmahlaa, yrttiteetä, marjamehua ja puhdasta vettä. Saunaruuissa on käytetty paikallista kalaa tai poronlihaa, metsäsieniä ja kasviksia.

Kotoinen yrttisaunamme sisältää ohjatun saunomisen itse valmistettuine tuotteineen, pyyhkeet sekä saunamenuun. Saunaan mahtuu 1-4 henkilöä ja sen kesto on noin kaksi tuntia. Saunasta on erillinen uloskäynti, josta pääsee helposti vilvoittelemaan pihalle tai vaikka lumihankeen pyörähtelemään.

Hunajainen kotisauna

Hunajan ravitsevat aineosat yhdistettynä saunan lämpöön kosteuttavat, puhdistavat ja tasapainottavat ihon toimintaa sekä edistävät ihon omaa puolustuskykyä. Lämmin sauna tehostaa vaikutusta – tuloksena on kokonaisvaltainen, rentouttava kokemus niin keholle kuin mielellekin. B&B Kotitien hunajasaunassa yhdistyvät perinteinen kotisauna ja hunaja sekä omatekoiset saunatuotteet, kuten ihon kuorinta-aine ja saippua.

Saunomisen ohessa tarjoamme saunajuomia ja –ruokia, jotka olemme itse valmistaneet puhtaista Lapin luonnonyrteistä sekä paikallisista tuotteista. Saunajuomat sisältävät yrttiteetä, marjamehua ja puhdasta vettä. Saunaruuissa on käytetty paikallista kalaa tai poronlihaa, metsäsieniä ja kasviksia.

Hunajainen kotisauna sisältää ohjatun saunomisen itse valmistettuine tuotteineen, pyyhkeet sekä saunamenuun. Saunaan mahtuu 1-4 henkilöä ja sen kesto on noin kaksi tuntia. Saunasta on erillinen uloskäynti, josta pääsee helposti vilvoittelemaan pihalle tai vaikka lumihankeen pyörähtelemään.

Kotisauna

Tarjoamme kotimme saunaa ja henkilökohtaisen ohjauksen perinteiseen suomalaiseen saunomiskulttuuriin kotitekoisten saunatuotteiden kera. Saunapalvelumme on intiimi, koska sinne mahtuu korkeintaan 4 henkilöä ja käytössäsi on saunan ohella viihtyisät oleskelutilat sekä erillinen uloskäynti pihalle, jossa voi vilvoitella löylyttelyn ohella.

Kotisaunaan kuuluvat pyyhkeet ja muut liinavaatteet, pesuaineet sekä saunajuomat ja kevyet saunasyömiset, jotka sisältävät paikallisia luonnontuotteita. Sen kesto on 1-2 tuntia.

Yrittinen hierontahoito

Hyödynnämme hierontahoidossamme fysioterapeutin koulutustamme ja vuosikymmenten myötä kertynyttä kokemustamme hyvinvoinnin edistämisessä. Hierontamenetelmässä sovellamme klassisen hieronnan otteita. Hieronnan tehoa vahvistamme itse tehdyillä, vahvoja arktisen alueen yrttejä sisältävillä öljyillä ja lämpöhoidoilla. Hieronta voi kohdistua koko kehoon tai sen osaan, kuten selkään tai hartioihin. Hieronnan kesto määräytyy sen mukaan, kuinka laajaa aluetta hoidetaan:

  • Kokohieronta 90 minuuttia
  • Puolihieronta 60 minuuttia
  • Osahieronta 30 minuuttia

Metsän kosketus

Pohjoisen puissa ja pensaissa on runsaasti terveyttä ja hyvinvointia edistäviä aineosia, joita hyödynnämme hoidossamme. Kataja symboloi sitkeyttä, suomalaisia sanotaankin ”katajaiseksi kansaksi”. Katajan sisältämät yhdisteet ehkäisevät solujen vanhenemista ja lievittävät lihaskipua. Katajakylvyllä voidaan myös edistää hyvää yöunta ja sitä kautta yleistä virkeyttä.

Koivussa on runsaasti vitamiineja ja flavonoideja, jotka ravitsevat ja suojelevat ihoa. Koivun saponiinit puhdistavat ihoa saippuan tavoin. Koivu edistää myös kehon nestekiertoa.

Metsän kosketuksessa pulahdat ensin katajakylpyyn ja saat jalkoihisi kääreet katajahauteesta. Vaihtoehtoisesti voit valita katajaisen jalkakylvyn ja kääreet käsiin. Sen jälkeen pääset lekottelemaan hoitopöydälle, jossa koko kehosi käsitellään koivuisella öljyllä lempeästi hieroen ja luonnonkivillä tai jyväpusseilla lämmitellen. Mikäli sinulta löytyy kireitä ja kipeitä kohtia, niitä hoidetaan tarkemmin. Lopuksi saat nauttia koivunmahlaista juomaa. Hoito kestää 2 tuntia.

Kietoudu kääreisiin -yrttihoito

Yrttikääreet ovat vanhaa hoitoperinnettä, jota sovellamme hoidossamme. Valittavanasi ovat seuraavat yrtit: koivu, kataja, mesiangervo, siankärsämö ja nokkonen. Hoidon aikana sinut kiedotaan lämpimiin kääreisiin, jotka sisältävät valitsemaasi yrttiä hauteena. Rentoudut pehmeiden peittojen alla tovin ja sen jälkeen kehosi hierotaan hoitavalla yrttiöljyllä. Hoito kestää 1½ tuntia ja sen lopuksi voit nauttia yrttiteetä tai koivunmahlaista juomaa.

Koivu sisältää runsaasti vitamiineja ja flavonoideja, jotka ravitsevat ja suojelevat ihoa. Koivun saponiinit puhdistavat ihoa saippuan tavoin. Koivu edistää myös kehon nestekiertoa. Koivun tuoksu tuo mieleen kesän ja rantasaunan.

Katajan sisältämät yhdisteet ehkäisevät solujen vanhenemista ja lievittävät lihaskipua. Kataja voi myös edistää hyvää yöunta ja sitä kautta yleistä virkeyttä. Kataja on Suomen sitkein puu, se selviytyy vaativimmista olosuhteista, se on vaatimaton, mutta se kestää. Suomalaisia luonnehditaan ”katajaiseksi kansaksi”.

Mesiangervon vahvuus piilee sen kukinnoissa, jotka tuoksuvat hunajaisen ihanilta. Se sisältää vahvoja antioksidantteja ja salisylaatteja ja se tunnetaan kansanperinteessä monenlaisia kipuja ja kolotuksia lievittävänä rohtokasvina, luonnon omana aspiriinina. Sillä hoidetaan myös haavoja, hiertymiä ja flunssaista oloa. Sitä ei suositella pienille lapsille, raskaana oleville, salisylaattiallergisille ja joillekin astmaatikoille, koska se supistaa keuhkoputkia.

Siankärsämö on yrttien monitaituri, sillä siinä on useita terveysvaikutteisia ainesosia, kuten flavonoideja ja parkkiaineita. Se estää tulehdusten ja sienten kasvua, hoitaa ihoa, virtsateitä ja suolistoa. Se soveltuu erityisen hyvin rasvaisen ihon ja aknen hoitoon. Sen avulla on perinteisesti helpotettu myös vaihdevuosi- ja eturauhasvaivoja. Sen tuoksu on ryytimäisen väkevä.

Nokkonen on villiyrttien kuningas, sillä se pitää huolta koko kehosta kiireestä kantapäähän. Se sisältää runsaasti rautaa, kivennäisaineita ja vitamiineja. Nokkonen vahvistaa verta, hoitaa suolistoa, lisää vastustuskykyä ja auttaa monenlaisissa iho-ongelmissa. Se tukee hermostoa ja vilkastuttaa aivojen verenkiertoa ja parantaa muistia.