Luontoilu

 

Savusaunaretki eräkämpälle

Lumettoman ajan päiväretki. Ainutlaatuinen mahdollisuus kokea kaikkien aistien kautta lappilaista luontoa, perinteisen suomalaisen savusaunan lumoa yrteillä höystettynä, nauttia avotulesta ja ruokailusta tulen äärellä. Samalla voi perehtyä suomalaiseen mökkikulttuuriin, uida puhtaassa erämaajärvessä ja tutustua lappilaisiin luonnontuotteisiin, kuten yrttiteehen ja saunavihtaan.

Retken ohjelma etenee seuraavasti: Automatka Pirttijärvelle 120 km Rovaniemeltä, lähtö aamupäivällä. Ajomatka kestää n. 1½ tuntia. Tervetulokahvit ja yrttitee leivonnaisen kera, sitten tutustutaan paikkaan. Tarinoidaan paikasta, mökistä, järvestä ja savusaunasta samalla, kun lämmitetään saunaa. Nautitaan lounasta tulen äärellä, rentoudutaan erämaaluonnossa, opitaan hyödyntämään luonnontuotteita. Savusaunan lämmettyä saunotaan yrttien kera ja uidaan järvessä. Sanomisen kesto on n. 2 tuntia. Saunan jälkeen nautitaan runsaasti luonnontuotteita sisältävä päivällinen kelohonkamökissä. Palaamme Rovaniemelle illan kuluessa.

Retki sisältää kuljetuksen mökille ja takaisin ja yksilöllisen ohjauksen retken kaikissa vaiheissa. Siihen kuuluu savusaunan lämmitys, tulistelu, oleilu luonnossa ja kelohonkamökissä, yrttisauna ja ateriat juomineen. Hintaan sisältyvät myös saunassa tarvittavat pyyhkeet ja muut liinavaatteet sekä pesuaineet. Retkelle mahtuu enintään 6 osallistujaa. Ohjauksen kieli voi olla suomi, ruotsi, englanti tai saksa.

Päiväretki järvenrantamökille

Retki tarjoaa lumettomana aikana mahdollisuuden päästä näkemään ja kokemaan suomalaisen kulttuurin intiimimpiä asioita, kuten vapaa-ajan viettoa järven rannalla mökkeillen ja luonnosta nauttien. Retken kesto on 7-8 tuntia ja sen aikana voi nauttia erilaisista aktiviteeteista, kuten soutamisesta järvellä, onkimisesta, saunan lämmittämisestä ja saunomisesta, järvessä uimisesta, metsässä yrttien, marjojen tai sienten keräämisestä (sesongin mukaan) ja avotulella valmistetun ruuan nauttimisesta. Mikäli metsästä tai järvestä on löytynyt syötäviä luonnontuotteita, voidaan ne hyödyntää kokkaamisessa. Metsästä voidaan kerätä myös saunaan sopivia hoitavia yrttejä.

Retki sisältää kuljetuksen mökille ja takaisin ja yksilöllisen ohjauksen retken kaikissa vaiheissa. Siihen kuuluu päivän ohjattu ohjelma ja ateriat juomineen. Hintaan sisältyvät myös saunassa tarvittavat pyyhkeet ja muut liinavaatteet, pesuaineet ja muut tarvikkeet. Retki soveltuu 2-6 henkilölle. Opastukseen voimme käyttää suomen ja ruotsin kielen lisäksi englantia tai saksaa.

 

Puolipäiväretket lähimaastoon luonnosta nauttimaan

Kesäretket

Pääset kanssamme ohjatulle marjastus-, sienestys-, kalastus-, yrtinkeruu-, ja patikointiretkelle Rovaniemen ja lähikuntien alueille yksin tai pienessä porukassa. Retki sisältää kyydityksen kohteeseen, retkiohjauksen paikallisten tarinoiden kera, eväät, kalastusvarusteet, marjaämpärit ja sienikorit. Retkellä tulistellaan ja laitetaan ruokaa nuotiolla. Matkan pituus ja etenemisnopeus määräytyvät osallistujien kunnon ja toiveiden mukaan. Jos onnistumme saamaan saalista eli kalaa tai keruutuotteita, voimme hyödyntää niitä ruuan tai vaikkapa oman yrttiteesekoituksen valmistuksessa. Puolipäiväretken kesto on 3-4 tuntia.

Talviretket

Lumikenkäretkelle mahtuu mukaan 1-4 henkilöä ja se suuntautuu lähiseudun metsiin esimerkiksi Ounasvaaralle, Pöyliövaaraan tai Napapiirin retkeilyalueelle. Voimme lähteä retkelle joko suoraan Kotitieltä tai ajella ensin lähemmäs kohdetta. Kyyditys kuuluu hintaan, samoin varustus, ruoka- ja juomatarjoilut, joita nautitaan tulistelun yhteydessä. Retken kesto on 3-4 tuntia.

Pilkkiretket suuntautuvat lähivesistöille, kuten Kemi- tai Ounasjoelle. Retkeen sisältyvät kyyditys, kalastusvälineet ja retkieväät. Retken kesto on 3-4 tuntia ja mukaan mahtuu 1-4 henkilöä. Opastuksen kieli voi olla suomen tai ruotsin ohella englanti tai saksa.